2013. április 9., kedd

Ribizlis csoda



Tészta
17 dkg liszt
24 dkg cukor
3,5 dkg cukrozatlan kakaó
1,5 tk szódabikarbóna
csipet só
1,5 dl víz
1,25 dl kefír
1,5 dl olaj
2 tojás
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba öntöm, majd a nedves hozzávalókat egy másik tálban elkeverem, végül a nedves hozzávalókat beleöntöm a szárazba, és összekeverem. 200 fokon szoktam sütni, amikor megérzem az ilatát, akkor már általában jó :)

Krém: 
25 dkg zsírszegény túró
12,5 dkg cukor
4 dl natúr joghurt (én citromos aktíviát raktam bele)
1 citrom reszelt héja és leve
1 tasak zselatin
5 dl tejszín
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citromlével és héjjal. A zselatinhoz öntünk 4 evőkanál vizet, melegítjük, de nem forraljuk fel. Amikor feloldódott, lekapcsoljuk. És elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral (tettem bele zselatin fix port is, biztos, ami biztos), és a túrókrémbe forgatjuk. Rákenjük a krémet a csokis piskótára, elsimítjuk.

Gyümölcstető
gyümölcs (esetünkben 300 gramm mirelit ribizli)
2-3 evőkanál cukor
1 tasak pudingpor (vaníliás vagy epres)
víz érzés szerint
egyértelmű :)
A gyümölcsös réteghez a fagyasztott gyümölcsöt kb. 2 dl vízzel és a cukorral felteszem forrni. Amikor a gyümölcs már teljesen kiengedett, akkor hozzáadom a kevés vízzel simára kevert pudingport, és pár másodpercig folyamatosan kavarva főzöm még, amíg be nem sűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése